Conciertos para flauta: Márquez, Motsalvatge, Amargós - Clara Andrada (fl.)

Xavier Montsalvatge (1912 - 2002)
Joan Albert Amargós (1950 - )
Arturo Márquez (1950 - )

La carrera de la jove flautista Clara Andrada de la Calle és digna de elogis. Es va formar al costat de prestigiosos mestres com Pablo Sagrado, Magdalena Martínez, Emmanuel Paud, i Jaime Martín.

Des dels 22 anys és solista a la Hessicher Rundfunk de Frankfurt i colÀlabora amb orquestres de renom com la London Symphony Orchestra, la Rotterdam Philarmonic o la Orquestra de Cadaqués.

Les obres triades per aquest disc semblen haver estat escollides per al llu´ment de l’habilitat interpretativa i sensibilitat artística de la intèrpret. Un repertori emmarcat dins de la transició cap al sègle XXI, període en que sembla es resumen les convulses corrents estètiques del segle XX.

Als Sons I i II d’Arturo Márquez es posa de manifest l’arrel mexicana del compositor mitjançant la recuperació de ritmes i afectes resultants de la hibridació cultural llatinoamericana.

Sinfonietta-concerto va ser l’última obra composta per Xavier Montsalvatge i que va dedicar al flautista i director Jaime Martín. Una obra exigent que demana destresa tècnica i creativitat interpretativa a l’intèrpret.

En Northern Concertva ser encarregada a Joan Albert Amargós per la flautista Michala Petri. Concebuda originalment per a flauta de bec, l’obra va haver de ser recomposta per adaptar-se a les diferències de sonoritat i tècniques amb la flauta travessera. Aquest és el primer enregistrament d’aquest concert en aquesta versió.


El disc s’acompanya per notes explicatives a càrrec de Leticia Martín

> Vull comprar aquest article (des de 12,04 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Xavier Montsalvatge
> Veure més sobre Joan Albert Amargós
> Veure més sobre Arturo Márquez

Opinió d'altres usuaris

La crítica diu

"Sobresaliente iniciativa, la de la productora Tritó, que ha contado con una Orquesta Sinfónica de Castilla y León muy en forma, con el virtuosismo de Clara Andrada y con el talento del director Alejandro Posada."

"Una invitación a la escucha y al disfrute"

"Un disco muy recomendable"

Excelente! Tuve el placer de escuchar anteriormente a Michala Petri en la versión original para flauta dulce del concierto de Amargós. Esta adaptación para flauta travesera funciona muy bien y la interpretación es muy cuidada.

Very good recording and superb Clara Andrada. Amargós concert is also good. I think his concert was originally written for recorder.

Notícies relacionades

Audio / Vídeo

Concierto Son II (de Tierra)
Concierto Son I (de Mar)
Sinfonietta-concerto - andante
Sinfonietta-concerto - scherzo
Sinfonietta-concerto - teneram
Sinfonietta-concerto - animato
Northern - allegro giusto
Northern - molto expressivo
Northern - pesante
 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods