Cuestiones de ópera contemporánea

Jorge Fernández Guerra

Aquesta publicació indaga en la naturalesa de l’òpera contemporània. Per a això l’autor rastreja dins de la pròpia història de l’òpera del segle XX , tractant la conflictiva trajectòria de l’art líric durant el qual molts suposen que ha estat el pitjor segle dels seus quatre centúries d’existència.

La crisi de l’òpera a inicis del segle XX, deguda al cinema, al seu pròpia descontrolada expansió, a l’eclosió dels nacionalismes lírics i a l’adveniment d’un món nou que deixava a Europa en un plànol menor, és tractada aquí des d’exemples paradigmàtics.

Però també les convulsions socials cristalÀlitzades en dues grans guerres, les pulsions avantguardistes i, definitivament, l’enorme crisi moral deixada després d’una guerra mundial que deixava en herència l’holocaust o la bomba atòmica.

L’autor situa l’epicentre d’aquesta crisi en la "mort de l’òpera", entesa com concepte que aliava la crisi d’un model de societat i les transformacions del llenguatge musical.

Ja fos a favor o en contra, la història de l’òpera del segle XX ha navegat amb la referència d’aquest concepte les conseqüències del qual segueixen explicant les preses de posició dels joves compositors actuals davant l’òpera.

El llibre es completa amb un extens capítol dedicat a l’òpera espanyola i a l’anàlisi de la funció del públic en aquest art que no ha deixat de ser la cara pública de la música i un mirall formidable de la emocionalidad humana.

> Vull comprar aquest article (des de 15,60 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Jorge Fernández Guerra

Opinió d'altres usuaris

La crítica diu

 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods