Mestres Catalans Antics, vol. IV: Joan Crisòstom Ripollès. Música eclesiàstica per a 1, 2, 4, 6, i 8 veus. Fons de la Catedral de Tarragona

Joan Crisòstom Ripollès
Josep Maria Gregori

No hi ha cap opinió. Sigues el primer.

Joan Crisòstom Ripollès nasqué a la vila de Torreblanca (Plana Alta) el 1678 i traspassà a la ciutat de Tarragona el 1746. Degué rebre la seva formació musical en una de les escoles catedralícies properes a la seva terra natal, com ara Tortosa, Sogorb o Tarragona. El 23 de maig de 1699 va ser admès en qualitat de cantor contralt primer de la capella de música de la catedral de Tarragona, que des de 1695 dirigia el mestre Josep Escorihuela.

La seva obra compositiva pertany als gèneres propis del repertori eclesiàstic, litúrgic i religiós, i mostra en tots ells un intens sentit melòdic.

El conreu que fa de la policoralitat palesa la influència de l’estil venecià, introduït a la Península precisament a través de l’àrea valenciana.

La seva estilística compositiva es caracteritza per la transparència textural i tímbrica, la frescor i la simplicitat lírica, i la gran vivacitat de la dinàmica narrativa.

D’altra banda, la influència de l’italianisme, tal com va ser assumit pels compositors propers a la cort barcelonina de l’arxiduc Carles d’Àustria, com F. Valls, P. Rabassa o T. Milans, es fa evident en la música que escriví a partir de 1720, aproximadament.

El seu llegat compositiu el conformen trentadues obres, de les quals vint-i-quatre es conserven al Fons de la Catedral de Tarragona (TarC); sis a la Biblioteca Nacional de Catalunya; una a l’Arxiu de la Catedral de València i una al Fons Musical de Santa Pau dels Arcs.

> Vull comprar aquest article (des de 16,99 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Joan Crisòstom Ripollès
> Veure més sobre Josep Maria Gregori

Opinió d'altres usuaris

No hi ha cap opinió, sigues el primer en fer-ho!

Vídeos

 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods