Mestres Catalans Antics vol.II: "Aquel buen pastor. Sarsuela per a 3 veus i instruments"

Tomàs Milans (1672 - 1742)

La colÀlecció Mestres Catalans Antics, neix amb la intenció de colÀlaborar a recuperar la memòria històrica del patrimoni musical documental (partitures) del nostre país, un patrimoni que, en ple segle XXI, roman en la seva major part desatès, oblidat i ignorat en els dipòsits documentals dels nostres arxius.

Catalunya és un dels pocs pa´sos europeus que encara desconeix la riquesa patrimonial dels seus fons musicals; una riquesa que ha pogut sobreviure malgrat les nombroses escomeses bèlÀliques que ha hagut de suportar en les quatre darreres centúries.

El fons musical de la parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Canet de Mar és, sense cap exageració, un dels més rics i valuosos de Catalunya, especialment pel que fa a la música del Barroc i del primer Classicisme (els segles XVII i XVIII).

En aquest camp només està superat per grans fons d’abast nacional, com els de la Biblioteca Nacional de Catalunya, l’arxiu de l’Abadia de Montserrat o el de l’Orfeó Català.

Actualment, un cop catalogat i digitalitzat el fons, ens pertoca superar aquesta fase de preservació i entrar en la de difusió i coneixement ple de les riqueses que conté.

Esperem que edicions de partitures com la present siguin el mitjà i l’estímul perquè aquest patrimoni, després de tres segles, es realitzi esdevenint realitat sonora, que és quan la música es materialitza plenament.

> Vull comprar aquest article (des de 17,00 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Tomàs Milans

Opinió d'altres usuaris

La crítica diu

Canet de Mar recupera el llegat del mestre de la capella del Palau de la Comtessa, Tomàs Milans, artífex d'un dels fons més importants que es conserven del barroc musical hispànic dels segles XVII i XVIII

No hi ha cap opinió, sigues el primer en fer-ho!

Audio / Vídeo

Entrevista realitzada al Bernat Cabré, cap de Producció e Tritó

Vídeos

 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods