Nosaltres, els grallers

Blai Fontanals (1949 - )

Treball monogràfic al voltant de al món dels grallers, expressió que inclou intrínsecament als timbalers ja que sense ells el repertori característic dels grallers perd entitat.

Aquesta segona edició apareix 15 anys després de la primera editada per l’Escola de Grallers de Sitges.

Cal donar la benvinguda a aquelles aportacions que ens permeten saber d’on venim i per tant on anem, o si més no on caldria anar. Tot i més quan l’interès per determinades formes de cultura -les cultures populars desplegades lluny dels cercles erudits- ha estat condicionat per la precarietat de les pròpies institucions a cauda de les adverses situacions socio-polítiques del nostre país en els darrers segles pel que fa al manteniment de la pròpia identitat.

Per això la salvaguarda de molta part d’aquest patrimoni ha estat -i està encara- a mans d’estudiosos més o menys anònims que han treballat fora dels cercles oficials i universitaris, refiant solament del propi esforç i sense prodigar-se.

En aquest sentit ha estat la recerca que durant molts anys han realitzat Blai Fontanals i l’Escola de Grallers de Sitges, de forma constant i obstinada, aplegant dades, moltes de les quals actualment ja seria impossible de recollir perquè han anat desapareixent molts dels informadors que les varen transmetre, a les quals cal afegir les investigacions aportades per altres colÀlaboradors, entre els qui tinc l’honor de contar-me.


Xavier Orriols i Sendra

> Vull comprar aquest article (des de 25,00 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Blai Fontanals

Opinió d'altres usuaris

La crítica diu

"Nosaltres, els grallers, és una obra de referència dins del món dels grallers i de la música tradicional catalana en general. És una primera pedra seriosa per a l’estudi i la recuperació d’una part important de la nostra cultura popular dels últims dos segles, la gralla i els seus intèrprets. Es tracta per sobre de tot de dignificar de manera definitiva aquest instrument tan nostre i tot el que l’envolta: els grups de grallers i la seva relació amb les festes populars de casa nostra."

Una obra de referència!

Notícies relacionades

post-image-http://blog.trito.es/?p=2987

Nosaltres, els grallers

Tritó reedita, sota el segell Amalgama, Nosaltres, els grallers. Aquesta monumental obra és el resultat de molts [...]

 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods