Tireu confits! Propostes per a fer música amb infants de 0 a 3 anys (amb CD)

Teresa Malagarriga
Jèssica Pérez
Laura Ballber
Clara Roca

El 2006 l’IME de Mataró va encarregar al grup REMIS 0-3, del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat Autònoma de Barcelona, un pla de formació musical per al colÀlectiu de mestres de les escoles bressol municipals de la ciutat.

El projecte, coordinat per Teresa Malagarriga (UAB) i Ascenció Yuste (IME) i aplicat a les escoles per Jèssica Pérez, s’estén al llarg de tres anys i inclou la formació del professorat, la innovació i la recerca.

El contingut d’aquest llibre emergeix d’aquest projecte; en aquest primer volum, hi trobareu algunes de les activitats realitzades amb els més petits de l’escola bressol.

El grup REMIS 0-3 que ha actuat com a grup de discussió i de debat del disseny i aplicació del programa les ha recollit, discutit i redactat agrupant-les en un format que pot ser útil per a tothom qui vulgui comunicar-se amb els nens i nenes a través de la música.

Aquest volum forma part d’un projecte dissenyat per fer música amb infants de 0-3 anys tant en contextos escolars com familiars.

Els objectius d’aquest llibre són aportar la dimensió lúdica de la música als ambients compartits entre nens i adults, fer servir la música com eina de comunicació i intercanvi, propiciar una forma de viure la música i posar les bases per a una formació musical sòlida.

> Vull comprar aquest article (des de 26,00 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Teresa Malagarriga
> Veure més sobre Jèssica Pérez
> Veure més sobre Laura Ballber
> Veure més sobre Clara Roca

Opinió d'altres usuaris

Com a professional de l'educació infantil, estic d'acord amb Pepus amb que hi ha molts països, especialment europeus, que ens passen davant en matèria d'educació musical. Però he de matissar també que l'etapa 0-3, com a context escolar, és una característica específica del nostre territori. Crec que és aquest aspecte el que fa més innovador aquest treball. Proporcionar guies per ajudar als adults a acostar la música a infants d'aquestes edats és una fantàstica iniciativa que, des del meu coneixement, no té precedents tan complerts en aquest país.

On està la innovació? el mateix de sempre, dit per autors (gran exponents de la pedagogia musical) d'altres paisos que treballen la música força millor que nosaltres. Aquí publiquem el que ja han escrit d'altres.

Jo fa anys que vaig darrera duna guia com aquesta. No hi ha res al nostre pais i tampoc he trobat res a fora. En anglès hi ha alguna cosa però massa científic. Pel que veig aquesta es més asequible.

Notícies relacionades

post-image-http://blog.trito.es/?p=4260

Tot educant criatures

Fa uns dies comentava, tot parlant de música barroca, l’increment de la qualitat musical a Espanya als darrers anys [...]

 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods